Latest Blogposts

Inzicht in de cijfers!

Ondernemers zijn heel druk met hun vak en alle dingen die horen bij het ondernemerschap en het is eigenlijk niet snel duidelijk of er wel geld wordt verdiend!!

Wat is de financiële status? Ja er staat wel geld op de bankrekening maar hoeveel daarvan moet nog naar openstaande facturen en naar de belastingdienst??

Een duidelijke en bijgewerkte administratie is nodig voor een goede bedrijfsvoering.

Zicht op je financiën maakt onafhankelijk. Je houdt meer tijd over voor je vak als je zorgt dat je organisatie en financiële structuur eenvoudig en duidelijk zijn.

Alles bij de boekhouder inleveren en er niet meer naar omkijken helpt je niet echt. Er zijn ondernemers die pas na het opmaken van de jaarcijfers in maart van het nieuwe jaar weten of er onder aan de streep iets overblijft. Zo ontdek je problemen veel te laat en kan je er niets meer aan veranderen.

Jij bent de ondernemer en dus zelf verantwoordelijk voor je bedrijf. Ook de belastingdienst houdt de ondernemer verantwoordelijk voor een juiste administratie en een tijdige aangifte.

Je hoeft natuurlijk niet alles alleen te doen, denk er eens over na wat je zelf kan doen en wat je uit wil besteden en of dit in verhouding staat met de  kosten en tijd die je hier aan kwijt bent.

Als ondernemer heb je basiskennis nodig om de cijfers te kennen en te begrijpen. Zodat je in kan grijpen als er geld uit je bedrijf weg stroomt naar dingen die in verhouding weinig of niets  opleveren.

Meerdere diensten of productgroepen in je bedrijf? Dan is het raadzaam deze ook in de boekhouding te boeken op een verschillende productgroep. Je hebt dan overzicht wat er per groep verdiend wordt.

Het moet met een paar overzichten duidelijk zijn welke facturen er nog betaald moeten worden aan leveranciers(crediteuren) en welke facturen je nog betaald krijgt van klanten (debiteuren)

Inzicht in de kosten en zien waar je nog kan bezuinigen. Een dubbele verzekering voor de telefoon bv.is onnodig geld weggooien.

Hou zakelijke en privé uitgaven gescheiden!! Maak één maal per maand een bedrag over naar de privé bankrekening en betaal daarvan de privé uitgaven.

Weet welke klanten je veel kosten en weinig opleveren. De 80/20 regel. Bij de meeste bedrijven wordt 80% van de omzet geleverd door 20% van de klanten.

Extra omzet mogelijk door je markt te verbreden en meer omzet behalen binnen je bestaande klantenkring?

Jij bent de ondernemer maar wij kunnen je helpen om de administratie duidelijk en overzichtelijk te maken  en een deel  automatiseren zodat we allebei meer tijd overhouden. Zo kunnen wij onze prijzen laag houden.


Meer over

0 reacties op “Inzicht in de cijfers!

Plaats een reactie


*